UNICEF trage un semnal de alarma: In 2016, au murit cei mai multi copii de cand a inceput razboiul in Siria. Profunzimea suferintelor e fara precedent

Luni, 13 Martie 2017, ora 09:45
1343 citiri
UNICEF trage un semnal de alarma: In 2016, au murit cei mai multi copii de cand a inceput razboiul in Siria. Profunzimea suferintelor e fara precedent
Foto: Captura video YouTube

Cel putin 652 de copii au murit in conflictul din Siria in 2016, cel mai mare numar din ultimii trei ani, de cand Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) realizeaza bilantul unor astfel de crime.

Numarul copiilor implicati fara voia lor in lupte a trecut de 850, de doua ori mai multi decat in 2015, atentioneaza UNICEF.

"Profunzimea suferintelor este fara precedent", a spus Geert Cappelaere, directorul pentru Orientul Mijlociu al UNICEF.

Dupa sase ani de razboi, un numar estimativ de 6 milioane de copii sirieni au nevoie de ajutor umanitar.

O fetita de 7 ani din Siria povesteste viata printre bombe: Mi-e foarte teama ca voi muri (Video)

Un sfert de milion de copii sunt blocati in zone aflate sub asediu si, prin urmare, nu au acces la astfel de ajutor, iar mult mai multi locuiesc in regiuni unde este greu de ajuns.

Copiii nu sunt victime doar ale bombardamentelor si focurilor de arma, dar si ale lipsei de acces la ingrijiri medicale si servicii de baza, mai arata UNICEF.

Viata in razboi, povestita de o micuta sirianca

Milioane de copii au ajuns refugiati in interiorul Siriei, in timp ce alte 2,3 milioane au trecut granita spre alte tari din regiune.

In contextul in care situatia umanitara generala din Siria s-a inrautatit, tot mai multe familii au luat masuri extreme, cum ar fi sa-si oblige copiii sa se casatoreasca sau sa munceasca.

Au devenit viral pe Internet povestile unor copii care au supravietuit razboiului, asa cum e micutul Omran. Din pacate, insa, nu toti au avut acelasi noroc. ...citeste mai departe despre "UNICEF trage un semnal de alarma: In 2016, au murit cei mai multi copii de cand a inceput razboiul in Siria. Profunzimea suferintelor e fara precedent" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copii murit razboi Siria, #morti razboi siria, #victime siria , #Stiri International