Uniunea Africana critica SUA: Tara care ne-a tinut oamenii in sclavie acum nu ne mai primeste refugiatii

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 18:25
5562 citiri
Uniunea Africana critica SUA: Tara care ne-a tinut oamenii in sclavie acum nu ne mai primeste refugiatii
Foto: Facebook/Nkosazana Dlamini-Zuma

Seful Uniunii Africane a criticat in termeni duri ordinul semnat de presedintele american Donald Trump, care le interzice cetatenilor unor tari musulmane accesul pe teritoriul Statelor Unite.

Nkosazana Dlamini-Zuma a declarat ca uniunea pe care o conduce are in fata "vremuri foarte turbulente" cu Donald Trump la Casa Alba.

Acesta a facut declaratia la un summit de doua zile la care participa reprezentantii celor 53 de state membre ale Uniunii Africane, la Addis Abeba, capitala Etiopiei.

"Aceeasi tara care a tinut ca sclavi multi dintre oamenii nostri in timpul comertului transatlantic cu sclavi a decis acum sa interzica refugiatii din unele tari membre (ale Uniunii Africane - n.red) ", a aratat Zuma.

"Ce facem in legatura cu asta? Intr-adevar, este una dintre cele mai mari provocari la adresa unitatii si solidaritatii noastre", a adaugat acesta.

Noua legislatie din SUA suspenda temporar programul american pentru refugiati si interzice intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari predominant musulmane - Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen - pe motive de securitate nationala.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Ce se intampla cu posesorii de carte verde, dupa legea lui Trump anti-imigrantiOrdinul lui Trump impotriva imigrantilor afecteaza traficul aerian: interdictia se aplica si echipajelor de zborAir France a refuzat 15 pasageri dupa legea anti-imigranti a lui TrumpPremierul Trudeau, dupa ordinul lui Trump impotriva refugiatilor: In Canada sunt bineveniti, indiferent de religiePremierul britanic refuza sa condamne deciziile lui Trump privind refugiatii: Fiecare cu treaba luiProtest la Casa Alba fata de decretul lui Trump antimigratie: Dragostea, nu frica. Ea reda Americii maretia!Procurorii Generali din 16 state americane condamna ordinul lui Trump privind imigrantiiOrdinul lui Trump impotriva imigrantilor, partial blocat in justitie. Proteste masive au avut loc in aeroporturi ...citeste mai departe despre "Uniunea Africana critica SUA: Tara care ne-a tinut oamenii in sclavie acum nu ne mai primeste refugiatii" pe Ziare.com

#Uniune Africana imigranti Trump , #Stiri International