Uniunea Europeana ar trebui sa-si continue extinderea sau sa ia o pauza?

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 14:23
1420 citiri
Uniunea Europeana ar trebui sa-si continue extinderea sau sa ia o pauza?
Foto: Arhiva Ziare.com

Extinderea Uniunii Europene ar trebuie sa ia o "pauza", considera presedintele german Joachim Gauck, insa in Parlamentul European exista convingerea ca este benefic ca UE sa cuprinda, la un moment dat, si tarile aflate astazi pe lista candidatelor la aderare.

"Ca intreg, ar trebui sa ne gandim la o pauza, in timpul careia sa discutam ce obiectiv vrem sa atingem si cu ce viteza", spunea liderul german, weekend-ul trecut, adaugand ca, nici dupa decenii de integrare europeana, nu toti cei peste 500 de milioane de cetateni ai blocului comunitar pot sau vor sa tina pasul.

Desi Gauck, al carui mandat de presedinte se incheie in februarie anul viitor, nu s-a referit in mod special la Turcia, amintim ca saptamana trecuta Parlamentul European (PE) a votat pentru inghetarea negocierilor de aderare a acestei tari la UE, din cauza epurarilor comandate de liderul Recep Erdogan dupa tentativa de lovitura de stat din vara.

Pe lista statelor candidate pentru intrarea in UE se mai numara tari... citeste mai departe despre "Uniunea Europeana ar trebui sa-si continue extinderea sau sa ia o pauza?" pe Ziare.com

#extindere ue, #tari aderare UE, #Turcia aderare UE , #Stiri International