Uniunea Europeana inca spera ca Marea Britanie sa se razgandeasca privind Brexit-ul

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 12:17
1086 citiri
Uniunea Europeana inca spera ca Marea Britanie sa se razgandeasca privind Brexit-ul
Foto: Arhiva Ziare.com

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a afirmat marti ca britanicii sunt bineveniti sa ramana in Uniunea Europeana.

El a completat, astfel, discursul avut luna trecuta la summitul pe care l-a condus, unde liderii Uniunii Europene au cazut de acord sa discute deschis cu Londra despre viitorul post-Brexit, potrivit Reuters.

"Daca guvernul Marii Britanii isi mentine decizia de a parasi UE, Brexit va deveni o realitate, cu toate consecintele negative, in luna martie a anului viitor, doar daca prietenii nostri britanici nu se vor razgandi".

Referitor la un comentariu privind caracterul reversibil al votului din 2016, el a adaugat: "Nu a fost chiar David Davis (ministrul care se ocupa de Brexit, n.r.) cel care a spus ca 'daca democratia nu se poate razgandi, inceteaza sa mai fie democratie'? Noi, cei de pe continent, nu ne-am razgandit. Inimile noastre sunt inca deschise fata de voi".

Citeste mai departe despre "Uniunea Europeana inca spera ca Marea Britanie sa se razgandeasca privind Brexit-ul" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit UE Marea Britanie, #iesirea UK din Uniune, #iesirea Marii Britanii din UE , #Stiri International