Unul dintre cei mai mari istorici romani in viata critica reactiile negative si egoiste in criza refugiatilor

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 14:59
841 citiri

Constantin Balaceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Romane, este de parere ca reactiile europene in contextul crizei refugiatilor sunt "negative", conotatii "emotionale" si consideratii "mai egoiste", adaugand ca problema imigrantilor este "putintel exagerata" in tara noastra.

"In primul rand, aceasta chestiune a imigrantilor este o realitate sociala, o realitate istorica ce impune o anumita gestionare a ei, gestionare care este foarte dificila, din motive politice, economice si emotionale.

(...) Pe de o parte, intervine imperativul solidaritatii umane. Cred ca asta este elementul fundamental care este pus inainte in momentul de fata, trebuie sa ajutam niste oameni care se gasesc intr-o situatie foarte dificila, din punct de vedere al propriei lor supravietuiri.

Dar, dupa aceea, sunt consideratii de ordin hai sa spunem mai personale, mai egoiste, in care populatiile vad acest lucru ca o invadare a unei noi maini de lucru, o invadare a unui strain. Amandoua au ...citeste mai departe despre "Unul dintre cei mai mari istorici romani in viata critica reactiile negative si egoiste in criza refugiatilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin Balaceanu Stolnici imigranti, #Constantin Balaceanu Stolnici refugiati, #criza refugiati, #criza imigranti , #Stiri International