UPS a achizitionat un furnizor de solutii de logistica pentru produse farmaceutice

Luni, 17 Februarie 2014, ora 17:21
2155 citiri
UPS a achizitionat un furnizor de solutii de logistica pentru produse farmaceutice

UPS a preluat Polar Speed, compania britanica de logistica in domeniul produselor farmaceutice sensibile la temperatura. Prin aceasta achizitie UPS isi consolideaza reteaua de distributie a produselor medicale la nivel european, oferind companiilor din domeniul sanatatii acces la o solutie logistica unificata.

Decizia de preluare a Polar Speed face parte din strategia UPS de a oferi clientilor sai noi solutii cu valoare adaugata pe o piata aflata in continua crestere, a anuntat compania.

"Prin achizitia Polar Speed UPS va raspunde mai bine nevoilor clientilor din domeniul farmaceutic care doresc sa acceseze piata din Marea Britanie oferindu-le solutii logistice flexibile si eficiente," a declarat Cindy Miller, Presedinte, UPS Europa.

Polar Speed este un furnizor de servicii de depozitare si distributie a produselor medicale dependente de temperatura catre spitale, farmacii, distribuitori en-gross, clinici, dar si catre pacienti. De asemenea, compania ofera servicii de livrare de produse farmaceutice direct catre consumatori, colaborand cu cei mai cunoscuti producatori de medicamente la nivel mondial.

"Suntem extrem de incantati sa ne alaturam UPS. Avand o gama extinsa de solutii vom continua sa oferim clientilor nostri servicii de inalta calitate si, in acelasi timp sa le dam angajatilor nostri oportunitatea de a beneficia de extinderea UPS pe piata medicala".

Polar Speed dispune de o flota de 118 vehicule frigorifice pentru transportul produselor ce necesita depozitare la temperaturi intre 2-8 grade C si 15-25 grade C, in concordanta cu cerintele Agentiei de Reglementare a Medicamentelor si Produselor Farmaceutice (MHRA) din Marea Britanie. Vehiculele beneficiaza de dotari moderne, inclusiv dispozitive de inregistrare a temperaturii si alarme pentru a semnala orice depasire a limitelor termice.

Totodata, vehiculele sunt dotate cu sistemul de navigatie PolarTrack, ce permite clientilor sa localizeze transportul si sa verifice conditiile in care sunt transportate produsele, prin intermediul unui portal online usor de accesat.

UPS va dispune de trei noi unitati de depozitare

Prin aceasta achizitie UPS va dispune de trei noi unitati de depozitare cu sistem avansat de management al stocurilor, servicii complete de controlul calitatii si o forta de munca specializata in domeniul logisticii medicale.

UPS detine 45 de centre de distributie a produselor farmaceutice in zona Benelux, Europa Centrala, de Sud si de Est, Peninsula Iberica si Regatul Unit. Solutiile UPS reduc presiunile de cost pentru companiile din domeniul ingrijirii sanatatii, prin intermediul consolidarii regionale si distributiei, oferind in acelasi timp o mai mare transparenta asupra lantului de aprovizionare.

"Polar Speed se potriveste perfect din punct de vedere strategic si operational cu viziunea UPS, oferind solutii de control al calitatii si conformitatii si solutii tehnologice si de monitorizare ideale pentru a proteja produsele medicale dependente de temperatura in timpul depozitarii si transportului," afirma Miller.

Polar Speed ofera de asemenea servicii de transport paletizat si livrare de pachete de mici dimeniuni, depozitare si distributie, servicii de livrare a produselor farmaceutice eliberate pe reteta, dar si livrare la domiciliu pentru anumiti pacienti.

Termenii aferenti tranzactiei nu au fost dezvaluiti

Merrill Lynch International (Bank of America Merrill Lynch), subsidiara a Bank of America Corporation, a fost unicul intermediar al achizitiei Polar Speed de catre UPS. Termenii aferenti tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

Anterior, UPS a achizitionat CEMELOG, compania de logistica in domeniul farmaceutic originara din Ungaria. Totodata, compania a inaugurat un nou spatiu de depozitare pentru produsele farmaceutice in Hangzhou, China si a extins reteaua de sase spatii de depozitare din America de Nord in 2013.

UPS ofera valoare adaugata companiilor din domeniul medical, prin intermediul unui portofoliu extins de solutii de transport al marfurilor, coletelor, precum si servicii de depozitare si distributie.

Compania furnizeaza servicii de manipulare a produselor farmaceutice sensibile la temperatura, asigurand reglementarile specifice fiecarei regiuni geografice, solutii de monitorizare si securitate, sortare de produse pentru transport, etichetare, management al comenzilor si solutii de colectare a platilor.

Toate aceste servicii sunt disponibile prin intermediul unei platforme globale de management al comenzilor. UPS faciliteaza clientilor indeplinirea unor conditii stricte si complexe in domeniul sanatatii, oferind flexibilitate intr-un segment aflat in continua schimbare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ups preluare, #ups polar speed, #preluare companie , #Stiri International