Urmele Razboiului Rece inca ne modeleaza lumea

Sambata, 01 August 2015, ora 12:38
795 citiri
Urmele Razboiului Rece inca ne modeleaza lumea
Foto: Kremlin

Fostul sef al Stasi din Germania de Est, Markus Wolf, a spus ca in serviciile de informatii ale lumii "nimic nu dispare vreodata". Si avea dreptate.

Asa incepe un articol semnat de Anne McElvoy pentru The Guardian, in care noteaza ca "urme ale paranoii Razboiului Rece inca modeleaza lumea noastra", de la Vladimir Putin la liderul taliban Mullah Omar, despre care s-a anuntat recent ca ar fi murit.

Lavrov: Nu e niciun motiv obiectiv pentru un nou Razboi Rece

Rusia, amenintari fara precedent: Trimitem trupe! Este cel mai agresiv pas de la Razboiul Rece

Intr-un interviu acordat in anul 2006, premierul britanic David Cameron a povestit o anecdota amuzanta despre o excursie la Yalta, in Crimeea, pe cand avea 19 ani, iar orasul facea parte din URSS.

La masa de pranz de la malul Marii Negre, KGB l-a "intervievat" pe tanarul viitor premier britanic pentru o viitoare angajare. Acum, serviciile secrete ruse se simt insultate de aceasta poveste, iar Moscova este la fel de socata de ...citeste mai departe despre "Urmele Razboiului Rece inca ne modeleaza lumea" pe Ziare.com

#paranoia Razboiului Rece, #urme Razboi Rece, #Putin Razboi Rece, #Rusia Razboi Rece, #Germania de Est Razboi Rece , #Stiri International