Va putea fi "Proiectul de tara" un "Snagov 2"?

Marti, 05 Iulie 2016, ora 08:33
747 citiri
Va putea fi "Proiectul de tara" un "Snagov 2"?

In anul 2002 am publicat opinia mea conform careia Romania are nevoie de un proiect de tara care sa translateze problematica aderarii in cea a postaderarii. De atunci, continui sa spun acest lucru oriunde si oricand am ocazia.

Iata de ce ideea presedintelui Iohannis de a elabora sub directa sa autoritate un proiect de tara, chiar si la zece ani dupa aderare, o consider salutara. Felul in care a prezentat-o in conferinta de presa de luni seara m-a dus cu mintea la un alt proiect de tara (de altfel, singurul finalizat), acela numit "Snagov", care a fundamentat calea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Se considera in mod unanim ca "spiritul de la Snagov" a constituit o dovada incontestabila a puterii gandirii strategice romanesti de a asigura prin argumente stiintifice si patriotice orientarea corecta a Romaniei in trecerea de la totalitarism si autarhie la democratie si europenizare.

Imi pun intrebarea daca noul proiect de tara ar putea fi un "Snagov 2", devenind si el un ...citeste mai departe despre "Va putea fi "Proiectul de tara" un "Snagov 2"?" pe Ziare.com

#Romania proiect de tara, #Romania grup lucru Brexit, #Romania UE , #Stiri International