Val de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la Paris

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 07:46
691 citiri

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a calificat joi seara ca "profund gresita" decizia presedintelui american, Donald Trump, de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris asupra schimbarilor climatice.

"O decizie profund gresita", a scris pe Twitter in engleza si germana presedintele executivului european la cateva minute dupa anuntul asteptat al liderului de la Casa Alba, relateaza AFP.

La randul sau, cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat ca "regreta" iesirea Statelor Unite din Acordul de la Paris.

"Regret decizia presedintelui american", a subliniat cancelarul federal, lansand in acelasi timp un apel la continuarea "politicilor in domeniul climei care ne protejeaza planeta".

Totodata, mai multi ministri social-democrati din cabinetul de la Berlin, printre care seful diplomatiei, Sigmar Gabriel, au estimat ca decizia lui Donald Trump "va dauna" lumii intregi.

Lumea "se poate baza in continuare pe Europa" pentru a conduce lupta impotriva incalzirii climei, a reactionat comisarul european pentru combaterea schimbarilor climatice si energie, Miguel Arias Canete.

"Acordul de la Paris trebuie sa fie respectat. Este o chestiune de incredere", a afirmat la randul sau presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. "Acordul de la Paris este viu si il vom duce la bun sfarsit, cu sau fara administratia americana", a adaugat el.

Guvernul belgian a apreciat ca aceasta decizie "iresponsabila (...) aduce atingere cuvantului dat".

"Decizia Statelor Unite nu trebuie sa franeze mobilizarea noastra in favoarea luptei impotriva incalzirii climei. Trebuie sa ne dublam eforturile pentru a face ca marile puteri sa isi reafirme angajamentele asumate", a declarat premierul belgian, Charles Michel, intr-un comunicat. ...citeste mai departe despre "Val de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la Paris" pe Ziare.com

#Donald Trump Acord Paris, #reactii Donald Trump Acord Paris , #Stiri International