Val de proteste violente, dupa ce Arabia Saudita a executat un cleric siit. Ambasada saudita, incendiata (Foto & video)

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 11:40
938 citiri
Val de proteste violente, dupa ce Arabia Saudita a executat un cleric siit. Ambasada saudita, incendiata (Foto & video)
Foto: Twitter / Haidar Sumer

Executarea unui cleric siit acuzat de terorism in Arabia Saudita a provocat proteste in mai multe state musulmane, precum si la Londra.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran, din Iran, a fost atacata sambata noapte de manifestanti furiosi, dupa executia liderului religios siit Nimr Baqir al-Nimr, potrivit Hurriyet Daily News, care citeaza AFP.

Lider religios executat in Arabia Saudita: Acest sange pur va manji Casa Saud. Ne asteptam ca musulmanii sa se revolte

Manifestantii au aruncat cu cocteiluri Molotov in ambasada si au reusit sa intre in cladire si sa o devasteze, inainte de a fi evacuati de politie.

Imagini postate, duminica, pe Twitter infatiseaza protestatari iranieni care au patruns in ambasada saudita dupa ce s-au adunat in fata cladirii pentru a denunta executia clericului siit.

#Saudi embassy in #Iran's capital Tehran. I think someone forgot to put out their cigarette properly. pic.twitter.com/GmV3CHCRTk- Haidar Sumeri (@IraqiSecurity) January 2, 2016

Intr-o ...citeste mai departe despre "Val de proteste violente, dupa ce Arabia Saudita a executat un cleric siit. Ambasada saudita, incendiata (Foto & video)" pe Ziare.com

#proteste executie lider religios, #violente Iran executie Nimr al Nimr , #Stiri International