Valonia ameninta ca va bloca din nou acordul CETA: Premierul guvernului federal de la Bruxelles aprinde fitilul

Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 08:58
683 citiri
Valonia ameninta ca va bloca din nou acordul CETA: Premierul guvernului federal de la Bruxelles aprinde fitilul
Foto: Arhiva Ziare.com

Regiunea belgiana Valonia a amenintat vineri ca va bloca din nou tratatul de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA), acuzandu-l pe premierul guvernului federal de la Bruxelles, Charles Michel, ca nu respecta termenii compromisului prin care aceasta regiune si-a dat la sfarsitul lunii octombrie acordul pentru semnarea acestui tratat.

"Se va crea o noua criza in Europa si nu acesta este obiectivul nostru, dar guvernul federal, premierul Michel, aprinde fitilul", a declarat premierul valon, Paul Magnette, la postul public de televiziune RTBF.

El l-a acuzat in continuare pe seful Executivului belgian ca abuzeaza de rabdarea valonilor si a amenintat ca va "activa clauza ce permite Valoniei sa suspende CETA", daca nu primeste rapid clarificari.

Dupa ce Romania si Bulgaria si-au ridicat obiectiile cu privire la tratatul CETA, in urma acordului la care au ajuns cu Canada in chestiunea liberalizarii regimului de vize, toate statele din UE si-au dat consimtamantul pentru ...citeste mai departe despre "Valonia ameninta ca va bloca din nou acordul CETA: Premierul guvernului federal de la Bruxelles aprinde fitilul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Valonia CETA, #acord UE Canada , #Stiri International