Veste ingrijoratoare din Coreea de Nord: Kim Jong-Un se lauda cu o noua bomba

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 08:46
943 citiri

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a lasat sa se inteleaga ca tara sa, dotata cu arma nucleara, a dezvoltat o bomba cu hidrogen, fapt ce ar reprezenta, daca se confirma, un progres semnificativ in programul sau de armament nuclear.

Coreea de Nord este deja "un stat puternic dotat cu arma nucleara, care este gata sa faca sa explodeze o bomba A (atomica) si o bomba H (cu hidrogen) pentru a-si apara suveranitatea intr-un mod fiabil", a declarat Kim Jong-Un, in cadrul unei inspectii recente la un sit militar.

Aceste declaratii ale liderului de la Phenian au fost difuzate de agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, citata de AFP.

Coreea de Nord a testat in trei randuri bomba atomica, care foloseste fisiunea nucleara, in 2006, 2009 si 2013. Aceste teste i-au atras Phenianului mai multe valuri de sanctiuni internationale.

Bomba cu hidrogen functioneaza pe baza fuziunii, sau unirii unor elemente mai usoare cu unele mai grele si provoaca o explozie mult mai puternica.

Coreea ...citeste mai departe despre "Veste ingrijoratoare din Coreea de Nord: Kim Jong-Un se lauda cu o noua bomba" pe Ziare.com

#bomba cu hidrogen Coreea de Nord, #arme nucleare Coreea de Nord, #bomba nucleara Coreea de Nord , #Stiri International