Veteranii de razboi din Ucraina si ranile care nu se vindeca niciodata

Joi, 03 Martie 2016, ora 09:59
868 citiri

Veteranii razboiului din estul Ucrainei se refac cu greu. Multi au suferit rani care nu se vor mai vindeca niciodata - amputari, rani care le acopera trupul, afectiuni ale creierului.

De cand a inceput, in primavara lui 2014, razboiul dintre Guvernul ucrainean si fortele separatiste sprijinite de Rusia a dus la peste 9.000 de morti, din care cam un sfert civili, potrivit estimarilor ONU. Alte mii s-au intors cu rani de nevindecat. Fotograful american de origine ucraineana Joseph Siwenki a documentat viata acestora in centrele de reabilitare din intreaga tara, scrie Time.

La Centrul de Arsi din Kiev, spre exemplu, mirosul de clor umple aerul. Asistentele trec grabite pe holuri cu carucioare pline de medicamente. In unitatea de ingrijire intensiva, aliniate pe langa zid ca niste acvarii enorme, sunt camere cu pereti de sticla ocupate de soldatii care se recupereaza incet.

Chinul de acasa dupa Ucraina: Lupta soldatilor rusi cu viata post-razboi

Vadim Dovhoruk, un tanar de 23 ...citeste mai departe despre "Veteranii de razboi din Ucraina si ranile care nu se vindeca niciodata" pe Ziare.com

#Ucraina soldati raniti spital, #Ucraina raniti reabilitare, #Ucraina razboi raniti , #Stiri International