Vicepresedintele american Mike Pence cere tarilor din America Latina sa izoleze Coreea de Nord

Miercuri, 16 August 2017, ora 22:59
880 citiri

Vicepresedinte american Mike Pence, aflat in vizita in Chile, a cerut miercuri Braziliei, Peru, Chile si Mexicului sa rupa legaturile cu Coreea de Nord, adaugand ca "toate optiunile" sunt pe masa in ceea ce priveste criza nord-coreeana, relateaza Reuters.

"Statele Unite acorda o mare importanta izolarii diplomatice in curs a regimului Kim Jong-un si cerem astazi ferm autoritatilor din Chile, Brazilia, Mexic si Peru sa rupa toate legaturile diplomatice si comerciale cu Coreea de Nord", a spus Pence intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele chilian Michelle Bachelet.

Presedintele american Donald Trump a avertizat saptamana trecuta Phenianul ca SUA vor trece Coreea de Nord prin "foc si furie de o maniera nemaivazuta in lume" daca isi va pune in practica planurile de a lansa rachete spre Guam.

Dupa declaratiile lui Trump, liderul de la Phenian a anuntat marti ca suspenda proiectul nord-coreean de lansare de rachete catre Guam, principalele tari implicate in acest dosar dand semne ca doresc o detensionare a situatiei actuale din Peninsula Coreeana.

Pence a adaugat in conferinta de presa ca exista motive de speranta in legatura cu situatia din Coreea de Nord.

"Administratia noastra a primit sprijinul natiunilor din intreaga lume si, asa cum a afirmat si presedintele Trump in aceasta dimineata, incepem sa vedem progrese in rezolvarea crizei nord-coreene", a mai spus Mike Pence. ...citeste mai departe despre "Vicepresedintele american Mike Pence cere tarilor din America Latina sa izoleze Coreea de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pence Coreea Nord, #conflict Coreea Nord , #Stiri International