Vicepresedintele SUA si-a amanat vizita in Israel, pe fondul disputei iscate de decizia lui Trump

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 22:16
699 citiri
Vicepresedintele SUA si-a amanat vizita in Israel, pe fondul disputei iscate de decizia lui Trump
Foto: Facebook/Vice President Mike Pence

Surse citate de presa araba si israeliana sustin ca vicepresedintele SUA, Mike Pence, isi amana vizita oficiala in Israel. Decizia ar fi fost luata pe fondul tensiunilor izbucnite in zona, dupa ce Donald Trump a decis recunoasterea orasului Ierusalim drept capitala a statului evreu.

Un purtator de cuvant al parlamentului unicameral al Israelului numit Knesset a fost cel care a confirmat pentru cotidianul Haaretz ca Mike Pence si-a amanat discursul programat initial pentru luni.

In acelasi timp, surse din cadrul Ministerului de Externe din Israel au apreciat ca Mike Pence ar putea ajunge abia joi pe teritoriul statului evreu.

Potrivit agentiei de presa ANSA, Mike Pence si-a amanat vizita in conditiile in care trebuie sa fie prezent in Congresul SUA, la inceputul saptamanii viitoare. Exista insa si analisti care sustin ca amanarea ar avea legatura cu tensiunile izbucnite dupa decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaste orasul Ierusalim drept capitala a Israelului.

Hotararea lui Trump a fost aspru criticata de mai multe state si organizatii internationale si a provocat violente de strada in Orientul Mijlociu.

Mahmoud Abbas nu il primeste in vizita pe vicepresedintele american Mike Pence, din cauza pozitiei SUA privind IerusalimulONU: Proiect de rezolutie impotriva recunoasterii americane a IerusalimuluiTarile din Liga Araba ii cer lui Trump sa anuleze decizia privind Ierusalimul ...citeste mai departe despre "Vicepresedintele SUA si-a amanat vizita in Israel, pe fondul disputei iscate de decizia lui Trump" pe Ziare.com

#ierusalim capitala mike pence, #vizita vicepresedinte SUA Ierusalim amanare, #amanare vizita mike pence , #Stiri International