Vicktor Orban critica UE: Decizia de a accepta refugiati, o greseala greu de corectat

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 18:15
998 citiri
Vicktor Orban critica UE: Decizia de a accepta refugiati, o greseala greu de corectat
Foto: Facebook Viktor Orban

Decizia de a accepta refugiati in Uniunea Europeana a fost o greseala care cu greu mai poate fi acum corectata, iar daca majoritatea partenerilor din UE ai Ungariei ar fi fost de acord cu pozitia guvernului ungar inca de la inceput, atunci astazi ar fi doar cativa zeci de mii de refugiati in Europa si nu un milion, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, intr-un interviu acordat cotidianului Magyar Idok, citat de MTI.

In legatura cu sistemul de distribuire a refugiatilor intre tarile membre UE pe baza unor cote obligatorii, Orban a spus ca este o chestiune de principiu daca ungurilor ar trebui sau nu sa li se spuna de catre o parte terta ca 'trebuie sa traiasca impreuna cu oameni alaturi de care ei nu vor sa traiasca'.

In aceasta privinta, opozitia Budapestei fata de acest sistem are ca scop apararea suveranitatii nationale. 'Daca parlamentul Ungariei decide ca refugiatii vor fi acceptati, atunci ei vor fi, dar altfel nu exista nicio modalitate prin care sa permitem sa ne ...citeste mai departe despre "Vicktor Orban critica UE: Decizia de a accepta refugiati, o greseala greu de corectat" pe Ziare.com

#Viktor Orban UE critica migranti, #Orban migranti UE greseala , #Stiri International