Victime colaterale: Raidurile impotriva Statului Islamic au ucis pana acum sute de civili nevinovati. Daca nu cateva mii

Sambata, 05 August 2017, ora 22:10
1139 citiri

Cel putin 624 de civili au fost ucisi in atacuri ale coalitiei anti-ISIS, coordonata de SUA, in Siria si Irak, in ultimii trei ani, conform bilantului oficial al armatei americane.

"Cu toate ca facem eforturi extraordinare ca victimele din randul civililor sa fie minime, uneori astfel de incidente sunt inevitabile", a anuntat coalitia intr-un comunicat de presa citat de CNN.

Numarul raportat este mult mai mic decat cel consemnat de grupul Airwars.org, care estimeaza ca au fost ucisi nu mai putin de 4.724 de civili in aceste atacuri, intre august 2014 si iunie 2017.

Povestea bucatarului devenit erou in lupta cu Statul Islamic: S-a impuscat in cap ca sa nu cada in mainile teroristilor

La finalul lunii trecute, alianta formata din combatanti kurzi si arabi, sustinuta de SUA, a alungat Statul Islamic din jumatate din Raqqa, bastionul sirian al gruparii jihadiste, in mai putin de doua luni de cand a intrat pentru prima oara in acest oras.

Potrivit ONU, intre 20.000 si 50.000 de oameni sunt in continuare blocati la Raqqa.

Statul Islamic a cucerit orasul in 2014 si controleaza o buna parte din provincia cu acelasi nume in Siria.

Chiar si dupa alungarea Statului Islamic, coalitia antijihadista mai are "multe de facut" in Siria, a recunoscut comandantul adjunct al coalitiei, generalul Rupert Jones.

C.P. ...citeste mai departe despre "Victime colaterale: Raidurile impotriva Statului Islamic au ucis pana acum sute de civili nevinovati. Daca nu cateva mii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri statul islamic civili morti, #morti tacuri statul islamic , #Stiri International