Victoria lui Macron, salutata din UE si SUA pana in China si Australia. Exista insa si nemultumiti

Luni, 08 Mai 2017, ora 11:35
1347 citiri
Victoria lui Macron, salutata din UE si SUA pana in China si Australia. Exista insa si nemultumiti
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Victoria independentului Emmanuel Macron la alegerile din Franta, cu peste 66% dintre voturi, a fost salutata in intreaga lume, din SUA pana in Australia, China, Spania, Italia, Slovacia, Grecia si chiar Rusia.

Vezi si cum s-a desfasurat al doilea tur al scrutinului prezidential - cele mai importante momente si declaratii

Si din Romania au plecat mesaje catre Macron. Initial, presedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Emmanuel Macron pe Twitter, intr-un mesaj in limba franceza, pe care l-a incheiat cu "Traiasca parteneriatul strategic intre Romania si Franta!".

Felicitations @EmmanuelMacron pour votre victoire importante pour la France et l'Europe! Vive le partenariat strategique entre ROU et FR!- Klaus Iohannis (@KlausIohannis) May 7, 2017

Luni dimineata, a fost transmis si un comunicat oficial, in care presedintele vorbeste despre telul comun al Romaniei si Frantei, "sustinerea proiectului european".

"Prin alegerea dumneavoastra, poporul francez s-a pronuntat ferm si clar in favoarea continuarii implicarii Frantei in sustinerea proiectului european. Romania doreste sa contribuie, alaturi de Franta si de celelalte state partenere, la relansarea si aprofundarea acestui proiect esential, astfel incat sa putem oferi mai multa securitate si prosperitate cetatenilor nostri, intr-un context marcat de multe provocari si incertitudini", se arata in mesajul presedintelui Romaniei.

Klaus Iohannis mentioneaza in comunicat si faptul ca Franta este un partener esential pentru Romania, iar relatiile dintre cele doua tari au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare fara precedent.

"Folosesc acest prilej pentru a va asigura de intreaga mea disponibilitate de a lucra impreuna cu dumneavoastra la aprofundarea relatiilor privilegiate dintre Romania si Franta, pe baza Parteneriatului Strategic solid existent intre tarile noastre".

Si premierul Sorin Grindeanu a transmis un mesaj, pe Facebook, dupa victoria lui Macron: "Felicitari lui Emmanuel Macron pentru victoria istorica la alegerile prezidentiale din Franta! Astazi, cetatenii francezi descurajeaza anti-europenismul si extremismul. Aceasta victorie este o veste buna pentru Europa si pentru Romania!".

Felicitari au venit si de peste Ocean, de la Casa Alba. "Felicitari lui Emmanuel Macron, viitorul presedinte al Frantei, pentru victoria mare de astazi. Abia astept sa lucram impreuna!", a scris pe Twitter Donald Trump.

Congratulations to Emmanuel Macron on his big win today as the next Presi ...citeste mai departe despre "Victoria lui Macron, salutata din UE si SUA pana in China si Australia. Exista insa si nemultumiti" pe Ziare.com

#victorie Macron Franta reactii, #mesaje Emmanuel Macron presedinte, #victorie Macron tari mesaje , #Stiri International