Victoria terorismului

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 18:02
633 citiri
Victoria terorismului

Premierul francez Manuel Valls a fost pus la zid pentru declaratia prin care le recomanda europenilor sa se obisnuiasca sa traiasca sub riscul terorismului. Intr-adevar, este revoltator sa auzi asa ceva din gura unui inalt demnitar responsabil tocmai sa le asigure celor pe care ii conduce o viata cat mai lipsita de riscuri. Dl Valls trebuia sa ne explice mai degraba cum poate fi invins terorismul decat ca acesta a invins.

Dar adevarul este, ma tem, exact acesta: terorismul a invins in Europa, unde frica a devenit o stare de spirit chiar si atunci cand e vorba despre cele mai banale activitati precum mersul la mall, calatoria cu trenul sau plimbarea pe o faleza.

Si cel mai grav mi se pare ca nici macar nu mai este vorba despre terorism in sensul clasic, cu diferite tipuri de armament conventional sau nu. Acum vorbim despre terorism cu camionul, cu toporul, cu cutitul. Obiecte obisnuite ale vietii de zi cu zi au devenit arme. De unde si un al nivel al fricii. Tot ceea ce ne ...citeste mai departe despre "Victoria terorismului" pe Ziare.com

#atentat Munchen mall, #ISIS terorism Europa , #Stiri International