Viitor boom comercial? Iranul ar putea cumpara 114 avioane Airbus

Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 19:50
1021 citiri
Viitor boom comercial? Iranul ar putea cumpara 114 avioane Airbus
Foto: Pixabay/ClkerFreeVectorImages

Iranul ar putea cumpara 114 avioane Airbus, in valoare de zece miliarde de dolari, intr-o prima achizitie majora intr-un boom comercial si investitional care ar putea remodela economia statului din Orientul Mijlociu, dupa ridicarea sanctiunilor occidentale.

"Picioarele economiei Iranului sunt eliberate de lanturile sanctiunilor si este timpul sa construim si sa ne dezvoltam", a scris duminica presedintele Hassan Rouhani, pe Twitter, la o zi dupa ce puterile occidentale au ridicat sanctiunile impuse autoritatilor de la Teheran pentru le determina sa restranga programul nuclear, transmite Reuters.

Cateva ore mai tarziu, ministrul Transporturilor, Abbas Akhoondi, a declarat agentiei de presa Tasnim ca Iranul intentioneaza sa cumpere 114 aeronave fabricate de Airbus, tranzactie care ar putea valora peste 10 miliarde de dolari, la preturile de catalog.

Airbus a precizat ca nu a purtat convorbiri comerciale cu Iranul, iar afacerile din republica islamica vor continua sa intampine ...citeste mai departe despre "Viitor boom comercial? Iranul ar putea cumpara 114 avioane Airbus" pe Ziare.com

#Iran avioane Airbus, #Iran cumpara avioane Airbus, #Iran achizitie avioane Airbus , #Stiri International