Viktor Orban: Comunismul este un produs ideologic al Occidentului, dar ne-a fost impus doar noua in practica

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 21:29
1131 citiri
Viktor Orban: Comunismul este un produs ideologic al Occidentului, dar ne-a fost impus doar noua in practica
Foto: Facebook/ Orban Viktor

Multi oameni din Occident mai gasesc scuze chiar si in zilele noastre pentru crimele comunismului, in timp ce Uniunea Europeana ezita sa le condamne explicit, a declarat sambata prim-ministrul ungar Viktor Orban, cu prilejul unei comemorari care a marcat Ziua victimelor comunismului.

In prezent, rareori mai este mentionat faptul ca regimul comunist, la fel ca national-socialismul, a aparut in secolul al XX-lea ca "un produs ideologic al Occidentului", a declarat Orban la evenimentul organizat in cimitirul Rakoskeresztur din Budapesta. Apoi, aceasta ideologie "ne-a fost impusa noua, central-europenilor" in practica, dar a ramas doar la stadiul teoretic de ideologie in Occident, a insistat prim-ministrul ungar.

Orban a criticat UE pentru esecul de a condamna in mod explicit crimele comunismului, "pentru care simpatiile sau afilierea la stanga politica nu pot servi nici drept scuza, nici drept explicatie".

Seful Executivului de la Budapesta a atras atentia ca, in timp ce crimele comise de nazisti au fost condamnate de un tribunal militar international, crimele comunismului nu au fost niciodata la fel de strict penalizate de vreunul dintre organismele reprezentative "ale lumii libere" dupa prabusirea acestui regim.

"Nu-i o intamplare faptul ca Europa inca are constiinta incarcata atunci cand vine vorba sa abordeze aceasta chestiune", a declarat Orban, adaugand ca "noi, in Europa Centrala, inca ne mai amintim ce inseamna tirania". Comemorarea Zilei victimelor comunismului in aceasta zi este dovada ca aceste crime ale comunismului nu vor fi niciodata uitate, a mai spus Orban.

Printr-o hotarare a Parlamentului din anul 2000, Ungaria a decretat 25 februarie drept zi de comemorare a martirilor comunismului. La 25 februarie 1947, Bela Kovacs, liderul Partidului Micilor Proprietari, a fost arestat si deportat in Uniunea Sovietica. ...citeste mai departe despre "Viktor Orban: Comunismul este un produs ideologic al Occidentului, dar ne-a fost impus doar noua in practica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Viktor Orban comunism produs Occident, #Orban comunism produs al Occidentului , #Stiri International