Viktor Orban vrea sa interzica prin Constitutie dreptul unei populatii straine de a veni in Ungaria

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 19:05
875 citiri
Viktor Orban vrea sa interzica prin Constitutie dreptul unei populatii straine de a veni in Ungaria
Foto: Facebook / Orban Viktor

Premierul ungar Viktor Orban a inaintat luni in parlament un proiect de amendament constitutional care interzice relocarea colectiva de migranti in Ungaria si prevede ca orice instalare se va face doar pe baza individuala si cu respectarea legislatiei ungare, transmite MTI.

Intentia de amendare a Constitutiei survine dupa ce referendumul din 2 octombrie, convocat de guvern impotriva cotelor de refugiati stabilite de Uniunea Europeana, a fost invalidat din cauza prezentei insuficiente la vot.

Conform site-ului parlamentului de la Budapesta, proiectul conditioneaza instalarea cetatenilor straini in Ungaria de respectarea legilor in vigoare cu privire la obtinerea dreptului de rezidenta.

Totodata, in legea fundamentala va fi inscrisa interdictia instalarii unei "populatii straine" pe teritoriul Ungariei.

Un cetatean al unui stat din afara Spatiului Economic European se poate instala in Ungaria numai dupa parcurgerea procedurilor prevazute de legile aprobate de parlamentul ...citeste mai departe despre "Viktor Orban vrea sa interzica prin Constitutie dreptul unei populatii straine de a veni in Ungaria" pe Ziare.com

#Orban refugiati Ungaria, #UNgaria cote refugiati , #Stiri International