Toleranta zero la Bruxelles: Politia a arestat 50 de tineri care devastau masini si magazine

Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 22:41
1015 citiri
Toleranta zero la Bruxelles: Politia a arestat 50 de tineri care devastau masini si magazine
Foto: Twitter

Aproximativ 50 de persoane au fost retinute sambata dupa-amiaza intr-un zona comerciala din Bruxelles dupa ce un grup de persoane care participasera la o manifestatie a devastat cateva magazine si a agresat fortele de ordine, a informat politia locala, relateaza AFP.

Potrivit unui bilant publicat la orele 19:30 (18:30 GMT) pe Twitter de politia din Bruxelles, "50 de persoane au fost arestate si nu s-au inregistrat raniti". Postul de televiziune RTBF a mentionat ca este vorba despre tineri cu varste intre 15 si 18 ani.

Incidentele s-au produs in apropiere de Place Louise, nu departe de centrul capitalei, intr-un cartier foarte frecventat sambata dupa-amiaza, a explicat pentru AFP o purtatoare de cuvant a politiei locale, Ilse Van de Keere.

Inainte de lasarea intunericului, un grup de vreo 30 de persoane "a parasit o manifestatie impotriva sclaviei din Libia" care avea loc foarte aproape, si-au "acoperit fetele cu cagule", dupa care au atacat doua magazine, unde s-au inregistrat pagube, potrivit imaginilor publicate de presa belgiana.

De asemenea, o masina de politie a fost luata ca tinta si s-au aruncat proiectile in directia acesteia, a precizat Ilse Van de Keere.

Un important dispozitiv de politie a fost desfasurat si calmul a revenit la orele serii.

Potrivit agentiei de presa Belga, fortele de ordine au trimis un elicopter pentru a patrula deasupra zonei si au instalat un tun cu apa.

A fost pentru a treia oara cand in centrul orasului Bruxelles au izbucnit violente in numai cateva saptamani.

La 15 noiembrie, o adunare neautorizata organizata de o vedeta a retelelor sociale a degenerat atunci cand politia a incercat sa imprastie participantii.

Patru zile mai devreme, o serie de violente au marcat calificarea Marocului la viitorul Campionat Mondial de Fotbal.

Fortele de ordine au anuntat toleranta zero pentru astfel de manifestari pe strazile Bruxelles-ului si promit sa intervina in forta de fiecare data.

Unrest and riot police in action in the lower part of Chaussee d'Ixelles around an hour ago. #bruxelles #brussels pic.twitter.com/aUzXAuDBYP- Ragnar Weilandt (@RagnarWeilandt) November 25, 2017

Brussels unrest reach Ixelles. Better don't walk barefoot in the lower part of Chaussee d'Ixelles tomorrow... #Brussels #Bruxelles pic.twitter.com/90QjHZvpZn- Ragnar Weilandt (@RagnarWeilandt) November 25, 2017... citeste mai departe despre "Toleranta zero la Bruxelles: Politia a arestat 50 de tineri care devastau masini si magazine" pe Ziare.com

#Bruxelles violente strada , #Stiri International