Vladimir Putin, in conflict cu lumea civilizata. Cat ne apara scutul?

Vineri, 20 Mai 2016, ora 15:32
3491 citiri
Vladimir Putin, in conflict cu lumea civilizata. Cat ne apara scutul?

Incet, incet, Europa a intrat in zodia razboiului. Statele europene din Est se simt amenintate de Rusia. Vladimir Putin e tot mai izolat, dar tot mai agresiv. Singura lui solutie politica a ramas presiunea militara.

Liderul rus nu are mari sperante de la viitor. Rusia e in recesiune, iar economia ei depinde doar de exportul materiilor prime.

Investitorii s-au retras si continua sa se retraga. Populatia e tot mai saraca, iar entuziasmul acesteia cred ca e sustinut exclusiv printr-o propaganda agresiva.

Pentru a alimenta aceasta propaganda, Vladimir Putin are nevoie de victorii "in lupta cu Occidentul", dar acestea sunt tot mai greu de obtinut si cu costuri tot mai mari.

Dupa experienta negativa cu Crimeea si Ucraina, NATO consolideaza flancul estic. Summit-ul din luna iulie de la Varsovia, Polonia, va reprezenta un pas inainte in acest sens. Vor exista trupe permanente in statele NATO din vecinatatea Rusiei, aceasta pare cea mai probabila decizie.

Exista si o alta ...citeste mai departe despre "Vladimir Putin, in conflict cu lumea civilizata. Cat ne apara scutul?" pe Ziare.com

#Putin Rusia NATO Romania, #Iohannis trupe NATO Romania, #Putin propaganda, #Putin ataca tari baltice , #Stiri International