Vladimir Putin, la rascruce de drumuri: Ce va alege?

Joi, 28 August 2014, ora 12:58
1090 citiri
Vladimir Putin, la rascruce de drumuri: Ce va alege?

Intalnirea de marti de la Minsk a fost ultima sansa pentru presedintele rus, Vladimir Putin, sa decida intre ambitiile imperialiste si o negociere pragmatica cu Kievul.

Ilan Berman, vicepresedinte al American Foreign Policy Council, scrie, in USA Today, de ce Putin trebuie sa ia o decizie la Minsk, iar Occidentul trebuie sa raspunda pe masura.

Intalnirea programata marti in capitala Belarusului intre presedintele ucrainean, Petro Porosenko, Putin si mai multi lideri europeni, face parte din eforturile de incheiere a crizei ucrainene. Summitul poate fi un punct de cotitura in conflictul ce dureaza deja de sase luni.

Este limpede ca Rusia pierde teren, scrie Berman. In ultimele saptamani, fortele ucrainene au avansat constant impotriva luptatorilor prorusi din sudul si estul Ucrainei. Drept rezultat, teritoriul controlat de separatisti s-a redus abrupt, in pofida sprijinului acordat de la Moscova.

La sfarsitul lunii iulie, rebelii ucraineni controlau mai putin de un sfert din ...citeste mai departe despre "Vladimir Putin, la rascruce de drumuri: Ce va alege?" pe Ziare.com

#Putin Ucraina discutii Minsk, #Putin Ucraina Porosenko, #conflict Ucraina Rusia , #Stiri International