Vladimir Putin saluta alegerea unui socialist la Sofia si evoca prietenia seculara a rusilor cu fratii bulgari

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 19:22
886 citiri
Vladimir Putin saluta alegerea unui socialist la Sofia si evoca prietenia seculara a rusilor cu fratii bulgari
Foto: Facebook / Rumen Radev

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat luni ca spera intr-o mai mare cooperare cu Bulgaria si cu poporul "frate" bulgar datorita "unui nou impuls" in relatiile dintre cele doua tari dupa alegerea unui rusofil la conducerea Bulgariei, membra a Uniunii Europene, relateaza AFP.

Intr-un mesaj adresat socialistului Rumen Radev, care a castigat alegerile prezidentiale din Bulgaria, Putin "s-a declarat convins ca se va reusi sa se dea un nou impuls dialogului politic bilateral datorita eforturilor comune", se afirma intr-un comunicat al Kremlinului.

Putin si-a exprimat, de asemenea, certitudinea ca Rusia si Bulgaria "vor putea sa-si extinda cooperarea constructiva in diferite domenii, in interesul popoarelor fratesti din cele doua tari".

El a laudat, printre altele, "potentialul considerabil" pentru dezvoltare al relatiilor ruso-bulgare, bazate pe "traditiile seculare de prietenie si pe apropierea culturala si spirituala".

"Bulgaria este o ...citeste mai departe despre "Vladimir Putin saluta alegerea unui socialist la Sofia si evoca prietenia seculara a rusilor cu fratii bulgari" pe Ziare.com

#Putin Bulgaria, #Bulgaria presedinte socialist , #Stiri International