Voluntar roman in Africa: Populatia e fara aparare in fata Ebola

Miercuri, 13 August 2014, ora 16:58
935 citiri
Voluntar roman in Africa: Populatia e fara aparare in fata Ebola

In Nigeria, unde este stare de urgenta din cauza virusului Ebola, populatia, in mare parte saraca, este "fara aparare" intrucat nu exista asigurari medicale sau un sistem de sanatate, oamenii fiind sfatuiti sa se spele cu apa sarata, spune un voluntar roman in misiuni medicale in aceasta tara.

Aradeanul Gabriel Vitelar, voluntar in misiuni medicale in Nigeria, a calcat pe pamant african, pentru prima data, in 2008, cand isi programase o misiune de doua luni, alaturi de membrii unei fundatii umanitare americane. Nu a mai parasit insa aceasta tara, afirmand ca tot ce credea despre civilizatie si umanitate s-a schimbat. A vazut atatea tragedii in doar doua luni, incat nu ar mai fi putut reveni la viata sa linistita din Arad.

Gabriel Vitelar este inginer electronist, iar in urma cu sase ani, un prieten nigerian care lucrase in anii 2000 la Timisoara, in domeniul cercetarii genetice, i-a cerut ajutorul pentru o misiune umanitara in tara sa de ...citeste mai departe despre "Voluntar roman in Africa: Populatia e fara aparare in fata Ebola" pe Ziare.com

#Ebola epidemie Africa, #Ebola epidemie morti , #Stiri International