Votul din 13 noiembrie nu e pentru Maia Sandu, ci pentru a evita un dezastru

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 07:23
732 citiri
Votul din 13 noiembrie nu e pentru Maia Sandu, ci pentru a evita un dezastru

In anul 2001, Partidul Comunistilor a castigat alegerile parlamentare cu peste 70% reprezentare in Parlamentul R.Moldova si a guvernat 8 ani fara intrerupere.

Cu un program axat pe apropierea de Rusia, cu un discurs antiromanesc si cu o agenda ce promova linia gandiriii sovietice, fostul lider Voronin a reusit sa mentina in jurul sau majoritatea cetatenilor R. Moldova.

In 2009, Partidul Comunistilor, al carui membru si deputat a fost Dodon, a obtinut peste 49,5% si 60 de mandate din 101 in Parlamentul de la Chisinau. Cu toate astea, n-a reusit sa impuna un presedinte comunist prorus si de aici a inceput criza care a durat aproape doi ani, pana a fost ales un presedinte din afara partidelor - Nicolae Timofti, presedinte al Consiliului Suprem al Magistraturi la acea vreme.

Electoratul din R. Moldova este puternic divizat, pentru ca in perioada sovietica (50 de ani) majoritatea populatiei a fost deznationalizata si supusa unui amplu proces de indoctrinare antinationala, teza ...citeste mai departe despre "Votul din 13 noiembrie nu e pentru Maia Sandu, ci pentru a evita un dezastru" pe Ziare.com

#alegeri prezidentiale Moldova , #Stiri International