Vulcanul de pe insula Bali a erupt din nou, aruncand cenusa pana la 1.500 de metri altitudine

Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 16:01
1038 citiri
Vulcanul de pe insula Bali a erupt din nou, aruncand cenusa pana la 1.500 de metri altitudine
Foto: CC0 Creative Commons

Vulcanul Agung de pe insula turistica Bali aflata in centrul Indoneziei a erupt pentru a doua oara, sambata, expulzand in aer o coloana inalta de cenusa, dupa ce vulcanologii coborasera nivelul de alerta, a anuntat Agentia pentru gestionarea dezastrelor, relateaza Xinhua.

Eruptia a avut loc la ora locala 17:30 (11:30 GMT), iar materiile vulcanice au fost aruncate la 1.500 de metri in aer, o inaltime mai mare fata de cea inregistrata in timpul celei mai recente activitati a vulcanului Agung, care a avut loc la 21 noiembrie 21, a precizat purtatorul de cuvant al agentiei, Sutopo Purwo Nugroho.

In timpul primei eruptii, jetul de cenusa vulcanica a ajuns pana la o inaltime de 700 de metri.

Cu toate acestea, vulcanologii au declarat ca nu s-a inregistrat o crestere a activitatii seismice dupa ce gradul de alerta pentru eruptii vulcanice a fost coborat cu o treapta, a precizat Sutopo.

"Aeroportul International Ngurah Rai functioneaza in mod normal, iar sectorul turistic ramane sigur", a mai spus acesta pentru Xinhua.

Sutopo a declarat ca in urma eruptiei de sambata nu au fost raportate victime sau pagube materiale imediate.

Peste 200.000 de turisti straini viziteaza lunar insula, conform Biroului national de statistica.

Muntele Agung se afla in districtul Karangasem, la aproximativ 70 de kilometri centrul turistic Kuta.

Alerta a fost ridicata la cel mai inalt nivel la 22 septembrie, cand 130.000 de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele si sa mearga in adaposturi temporare de teama unei eruptii iminente.

Vulcanul Agung este unul dintre cei 129 de vulcani activi din Indonezia, un vast arhipelag insumand 17.500 de insule.

Cu o inaltime de 3.031 metri, vulcanul a erupt ultima data pentru o perioada de aproape un an in 1963 si 1964, provocand moartea a aproape 1.600 de persoane. ...citeste mai departe despre "Vulcanul de pe insula Bali a erupt din nou, aruncand cenusa pana la 1.500 de metri altitudine" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eruptie vulcan Bali , #Stiri International