Wall Street Journal: Washingtonul a anulat istorica intalnire cu un oficial nord-coreean

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 12:57
761 citiri
Wall Street Journal: Washingtonul a anulat istorica intalnire cu un oficial nord-coreean
Foto: Facebook/U.S. Department of State

Planurile pentru primul contact intre Coreea de Nord si Statele Unite ale Americii, dupa ce presedintele Donald Trump a fost investit in functie, au fost anulate, dupa ce Departamentul de Stat al SUA a respins viza pentru inaltul reprezentant de la Phenian.

Discutiile urmau sa aiba loc intre trimisul Ministerului de Externe al Coreei de Nord, Choe Son Hui, si fosti oficiali ai SUA, in perioada 1 - 2 martie la New York, dar au fost anulate dupa ce lui Choe i-a fost respinsa viza, potrivit Wall Street Journal.

Nu este clar motivul pentru care Departamentul de Stat i-a refuzat viza lui Choe, insa publicatia citata a mentionat ca uciderea fratelui vitreg al liderului nord-coreean si testul cu racheta balistica desfasurat pe 12 februarie joaca un rol primordial in decizia radicala.

Oficialii implicati in aceasta poveste au refuzat sa faca declaratii pe marginea subiectului.

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a negat ca cele doua discutii ar fi fost programate.

"Guvernul S.U.A nu intentioneaza sa se angajeze in discutii la New York", a declarat oficialul, refuzand sa comenteze despre respingerea vizei.

Intalnirea de la New York ar fi fost prima data cand un inalt reprezentant nord-coreean ar vizita Statele Unite din 2011 incoace si primul contact intre SUA si reprezentantii Coreei de Nord, de cand Donald Trump a preluat mandatul. ...citeste mai departe despre "Wall Street Journal: Washingtonul a anulat istorica intalnire cu un oficial nord-coreean" pe Ziare.com

#intalnire SUA Coreea Nord , #Stiri International