Washington Post: CIA nu-i mai ajuta pe rebelii care se lupta cu Assad in Siria

Joi, 20 Iulie 2017, ora 09:08
1109 citiri
Washington Post: CIA nu-i mai ajuta pe rebelii care se lupta cu Assad in Siria
Foto: Twitter/CIA

CIA a decis sa puna capat programului sau de sprijin acordat rebelilor sirieni care lupta impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Acest program de sprijin initiat in urma cu patru ani a avut doar un impact limitat, mai ales dupa intrarea in conflict a fortelor armate ruse alaturi de Bashar al-Assad in 2015, au declarat oficiali americani cotidianului Washington Post, sub acoperirea anonimatului.

Presedintele Donald Trump a luat aceasta decizie in urma cu aproape o luna, dupa o intalnire cu seful CIA, Mike Pompeo, si consilierul pentru securitate nationala, generalul H.R. McMaster, adauga Washington Post.

Casa Alba si CIA au refuzat orice comentariu.

Washington Post considera ca eliminarea acestui program destinat sprijinului pentru rebelii sirieni reflecta interesul presedintelui american "pentru gasirea de modalitati de a lucra cu Rusia" si o "recunoastere a limitelor influentei Washingtonului si vointei de a-l inlatura pe Assad de la putere".

Aceasta decizie intervine in timp ce SUA si Rusia au negociat un acord de incetare a focului in sud-vestul Siriei, vizand o parte a zonei unde opereaza rebelii.

Fostul presedinte Barack Obama a aprobat acest program de ajutor in 2013, cand diferite grupuri de rebeli cautau un sprijin extern in cadrul unei revolte generale impotriva regimului sirian.

Mii de combatanti rebeli au fost astfel instruiti si inarmati.

Dar angajamentul SUA a ramas ambiguu din cauza indoielilor Washingtonului asupra capacitatii rebelilor de a-l rasturna pe Bashar al-Assad si prioritatii acordate luptei impotriva gruparii Stat Islamic.

De ce sustine Putin Siria si pe presedintele sau, Bashar al AssadSUA ataca o baza din Siria. Filmul unei zile ce va avea implicatii pentru intreaga lume (Video)Assad a castigat in Siria. Dar ce a castigat? Siria aproape ca nu mai exista ...citeste mai departe despre "Washington Post: CIA nu-i mai ajuta pe rebelii care se lupta cu Assad in Siria" pe Ziare.com

#CIA sprijin rebeli sirieni, #rebeli sirieni impotriva Bashar al Assad , #Stiri International