Washington Post: Trump a incercat sa faca afaceri cu Moscova chiar inainte de campania prezidentiala

Luni, 28 August 2017, ora 13:48
1091 citiri
Washington Post: Trump a incercat sa faca afaceri cu Moscova chiar inainte de campania prezidentiala
Foto: Facebook/Donald Trump

Compania lui Donald Trump a cautat sa obtina un acord imobiliar cu Moscova in timp ce el candida la presedintia SUA, la sfarsitul anului 2015 si inceputul lui 2016.

Washington Post citeaza persoane familiarizate cu propunerea de incheiere a acestei afaceri.

Potrivit ziarului, citat de Reuters, investitorii si compania lui Trump au semnat o scrisoare de intentie pentru constructia unui Trump Tower la Moscova, dar proiectul, lipsit de teren si autorizatii, a fost abandonat la sfarsitul lui ianuarie 2016, chiar inainte de inceputul alegerilor primare din cadrul procesului electoral prezidential in SUA.

Nici Casa Alba si nici conglomeratul Trump Organization nu au raspuns imediat la o cerere facuta de Reuters de a comenta.

Washington Post publica aceste informatii in timp ce comisii din Congres investigheaza posibile legaturi intre membri ai campaniei lui Trump si Moscova pentru a influenta alegerile prezidentiale din 2016. Trump si guvernul rus au respins aceste acuzatii.

In iulie 2016, Trump a negat existenta unor legaturi de afaceri cu Rusia, declarand pe Twitter ca are "investitii ZERO in Rusia". El a insistat apoi intr-o conferinta de presa ca "nu are nimic de-a face cu Rusia".

Potrivit Washington Post, discutiile despre proiectul imobiliar de la Moscova au inceput in septembrie 2015. Nu este clar cat de implicat sau cat de multe stia Trump despre negocierile firmei sale, noteaza ziarul.

Inainte ca proiectul sa fie abandonat, un dezvoltator imobiliar rus i-a cerut lui Trump sa viziteze Moscova pentru a promova propunerea si a sugerat chiar ca l-ar putea face pe presedintele rus Vladimir Putin sa spuna "lucruri marete" despre Trump, potrivit ziarului american, citand persoane informate in legatura cu corespondenta.

Trump, care a fost ales in noiembrie 2016, nu s-a dus niciodata la Moscova.

Detaliile despre acordul propus sunt continute intr-un lot de e-mailuri ce urmeaza a fi predate anchetatorilor din Congres in scurt timp, adauga ziarul.

Citeste si Elita din Rusia investeste masiv in cladirile lui Trump ...citeste mai departe despre "Washington Post: Trump a incercat sa faca afaceri cu Moscova chiar inainte de campania prezidentiala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turn Trump Moscova, #Trump afaceri Moscova Rusia, #Trump afaceri imobiliare Rusia alegeri , #Stiri International