Washingtonul cere negocieri rapide pe Brexit: Fara animozitate inutila

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 21:17
964 citiri
Washingtonul cere negocieri rapide pe Brexit: Fara animozitate inutila
Foto: captura video Digi24

Secretarul de stat american Rex Tillerson a cerut marti Uniunii Europene si Marii Britanii sa negocieze "rapid" si "fara animozitate inutila" asupra iesirii Regatului Unit din blocul comunitar.

"Statele Unite doresc sa pastreze relatia lor speciala si veche cu Marea Britanie, si in acelasi timp dorim sa pastram relatii puternice cu Uniunea Europeana indiferent de rezultatul Brexit-ului", a declarat seful diplomatiei americane intr-un discurs la Washington privind relatiile dintre SUA si Europa, informeaza AFP.

"Nu incercam sa influentam negocierile, insa cerem UE si Marii Britanii sa avanseze rapid si fara animozitate inutila in cadrul acestui proces", a mai adaugat secretarul de stat american.

Negocierile privind iesirea Marii Britanii din UE avanseaza cu dificultate.

Liderii celor 27 de tari care raman in UE dupa Brexit vor obtinerea de progrese in trei domenii - drepturile cetatenilor, o solutie financiara si problema granitei irlandeze - inainte de a da "unda verde" trecerii la negocieri comerciale.

Citeste mai multe despre:

Cum vor fi afectati romanii de Brexit - campanie de informare a guvernului (Video)Brexitul, oficialii, profesorul si spionul: Cum trage Rusia sforile in Marea BritanieOficial: Brexitul, stabilit pe 29 martie 2019, la ora 23:00 GMTUE da ultimatum Marii Britanii sa-si asume ca va plati factura Brexit de pana la 100 de miliarde de euro ...citeste mai departe despre "Washingtonul cere negocieri rapide pe Brexit: Fara animozitate inutila" pe Ziare.com

#SUA negocieri Brexit UE , #Stiri International