Wikipedia a fost blocata in Turcia, din cauza unor articole care sustineau ca tara sprijina terorismul

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 16:55
2299 citiri
Wikipedia a fost blocata in Turcia, din cauza unor articole care sustineau ca tara sprijina terorismul
Foto: Ziare.com

Autoritatea de telecomunicatii din Turcia a anuntat ca a decis sa blocheze accesul utilizatorilor din tara la enciclopedia online Wikipedia din cauza mai multor articole in care guvernantii turci sunt acuzati de sprijinirea terorismului.

"In ciuda tuturor eforturilor, acest continut, care afirma in mod eronat ca turcii sprijina organizatii teroriste, nu a fost eliminat", se arata intr-un mesaj postat de autoritatea de telecomunicatii pe Twitter, transmite DPA.

Prin urmare, autoritatile turce au decis sa blocheze intreaga platforma, pentru ca nu pot bloca in mod selectiv anumite pagini ale enciclopediei Wikipedia.

De asemenea, autoritatea a cerut site-ului sa elimine acele articole controversate.

Grupul "Turcia Blocheaza" a detectat sambata dimineata blocarea accesului in toate limbile la enciclopedia online Wikipedia.

"Pierderea disponibilitatii este consistenta cu filtrele utilizate pentru a cenzura continut in tara", au anuntat activistii de la "Turcia Blocheaza".

Utilizatorii au primit un mesaj ca nu vor putea sa acceseze site-ul atunci cand au folosit furnizori de Internet din Turcia.

Anterior, activistii au acuzat autoritatile turce de blocarea accesului la retele sociale precum Twitter sau Facebook.

Guvernul de la Ankara a negat in trecut ca ar bloca anumite site-uri, aruncand vina pe cresterea traficului pe internet in timpul atentatelor sau chiar a alegerilor prezidentiale din Turcia. ...citeste mai departe despre "Wikipedia a fost blocata in Turcia, din cauza unor articole care sustineau ca tara sprijina terorismul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Wikipedia blocata Turcia , #Stiri International