Wikipedia in rusa, blocata - Marijuana, marul discordiei

Marti, 25 August 2015, ora 20:48
938 citiri
Wikipedia in rusa, blocata - Marijuana, marul discordiei
Foto: Wikipedia

O agentie guvernamentala rusa le-a solicitat, luni, furnizorilor de internet sa blocheze accesul la o pagina Wikipedia, in limba rusa, deoarece continea informatii interzise despre un tip de canabis, dar site-ul a fost "deblocat", dupa ce articolul respectiv a fost editat.

Odata ce solicitarea a fost facuta, organizatia care se ocupa de site-ul respectiv a avertizat ca versiunea in limba rusa a Wikipedia ar putea devenit total inaccesibila, intrucat Wikipedia foloseste un protocol protejat, ceea ce inseamna ca furnizorii nu pot bloca pagini separate ale aceluiasi site, potrivit Huffington Post.

Cand presedintele Vladimir Putin s-a intors la Kremlin, in 2012, Rusia a adoptat legislatia care interzice site-urile ce contin pornografie infantila, materiale referitoare la droguri si cele care sustin sinuciderile.

Criticii lui Putin spun ca legislatia restrictioneaza libertatea online si poate duce la interzicerea mai multor tipuri de continut general, dar Guvernul rus a spus ca ...citeste mai departe despre "Wikipedia in rusa, blocata - Marijuana, marul discordiei" pe Ziare.com

#Wikipedia Rusia blocata, #Wikipedia Rusia marijuana , #Stiri International