Zeci de mii de jihadisti straini lupta in Siria si in Irak, mai mult decat dublu fata de iunie 2014

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 14:52
884 citiri

Numarul luptatorilor jihadisti straini prezenti in Siria si in Irak a crescut de peste doua ori in ultimul an si jumatate, ajungand la cel putin 27.000, indica un raport publicat marti, la New York, de Soufan Group, o firma de consultanta specializata in informatii.

Potrivit raportului citat de AFP, "fenomenul jihadistilor straini in Irak si in Siria este unul cu adevarat mondial", numarul lor actual, intre 27.000 si 31.000, fiind de peste doua ori mai mare decat cel consemnat in iunie 2014 (12.000), "in pofida eforturilor internationale de a combate Statul Islamic si de a reduce fluxul de militanti spre Siria".

Statul Islamic are 7.000 de luptatori din Rusia si fostele republici sovietice

"Succesul Statului Islamic depaseste visurile celorlalte grupari teroriste, care par acum demodate, precum al Qaida. Acest succes a incurajat zeci de mii de jihadisti sa intre in randurile ISIL si i-a inspirat pe alti sa-i devina simpatizanti", explica Soufan Group.

Fenomenul nu este insa ...citeste mai departe despre "Zeci de mii de jihadisti straini lupta in Siria si in Irak, mai mult decat dublu fata de iunie 2014" pe Ziare.com

#Statul Islamic luptatori straini, #Statul Islamic militanti , #Stiri International