Zeci de mii de oameni striga "Nu ne este frica!", pe strazile Barcelonei. In premiera, participa si Regele Felipe

Sambata, 26 August 2017, ora 19:25
946 citiri
Zeci de mii de oameni striga "Nu ne este frica!", pe strazile Barcelonei. In premiera, participa si Regele Felipe
Foto: captura TVE

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei participa, sambata seara, la marsul impotriva terorismului organizat pe strazile Barcelonei dupa atentatele de acum zece zile soldate cu 15 morti si peste 120 de raniti. Este o premiera pentru Spania ca un rege sa iasa in strada pentru o cauza.

Evenimentul este transmis in direct de postul national de televiziune spaniol. Zeci de mii de oameni au iesit in strada sub sloganul "Nu ne este frica!".

In primul rand al marsului, pornit putin dupa ora 19 ora Romaniei, se afla cei care au participat la actiunile de prindere a teroristilor din Barcelona si Cambrils, si la operatiunile de salvare a victimelor: pompieri, politia locala, fortele de interventie rapida, medici, asistente si echipaje de urgenta.

Politicienii au fost invitati sa stea ceva mai in spate. Alaturi de regele Felipe se afla, printre altii, si premierul Mariano Rajoy, dar si Carles Puigdemont, presedintele regiunii Catalonia.

Felipe al Spaniei a mai iesit in strada si cand era principe, in 2004, dupa tragedia din statia Atocha.

Mai multi protestatari au decis sa profite de prilej pentru a-si exprima public, prin huiduilei si pancarte, nemultumirea fata de referendumul pentru independenta Cataloniei, care va fi organizat in curand. ...citeste mai departe despre "Zeci de mii de oameni striga "Nu ne este frica!", pe strazile Barcelonei. In premiera, participa si Regele Felipe" pe Ziare.com

#rege Felipe mars Barcelona, #mars Barcelona terorism nu frica , #Stiri International