Zecile de mii de imigranti ar putea salva cel putin o tara din Europa

Joi, 27 August 2015, ora 13:07
790 citiri
Zecile de mii de imigranti ar putea salva cel putin o tara din Europa
Foto: Guvernul Serbiei

Criza imigrantilor care cuprinde Europa, fara paralel dupa al Doilea Razboi Mondial, genereaza ingrijorari si panica. Cu toate acestea, cel putin o tara din Europa poate beneficia de pe urma afluxului de imigranti.

In Serbia, una dintre tarile devenite o ruta importanta pentru mii de imigranti din Orientul Mijlociu, inclusiv sirieni care fug de razboiul civil, un oficial guvernamental a sugerat ca acestora sa li se permita sa se stabileasca in satele parasite ale tarii, scrie Washington Post.

Populatia Serbiei a scazut cu peste 5% din 2002 incoace, o consecinta a ratei scazute a natalitatii si emigratiei tinerilor catre tari mai prospere. Unele estimari arata scaderi dramatice in urmatoarele decenii pentru populatia din tarile est-europene.

Spre deosebire de Ungaria, Serbia nu este in UE si zona Schengen. Aproximativ 100.000 de imigranti au traversat Serbia anul acesta, marea majoritate a acestora sperand sa poata merge catre vestul Europei.

"Ar trebui sa ne gandim sa le ...citeste mai departe despre "Zecile de mii de imigranti ar putea salva cel putin o tara din Europa" pe Ziare.com

#Serbia imigranti, #imigranti europa , #Stiri International