Parada-mamut de Ziua Victoriei la Moscova: Putin a criticat Occidentul, un tanc a luat foc

Sambata, 09 Mai 2015, ora 13:23
905 citiri
Parada-mamut de Ziua Victoriei la Moscova: Putin a criticat Occidentul, un tanc a luat foc
Foto: YouTube

Rusia sarbatoreste sambata cea de-a 70 aniversare a Zilei Victoriei, cand Uniunea Sovietica a invins Germania nazista, cu cea mai mare parada militara organizata vreodata.

La Moscova, sute de militari si vehicule de razboi sofisticate au umplut Piata Rosie, unde ceremoniile au inceput la ora locala 10.00 si s-au incheiat o ora si jumatate mai tarziu.

Ziua Victoriei a fost sarbatorita cu mare fast in toate colturile Rusiei. In total, peste 16.000 de soldati, aproape 200 de unitati de vehicule militare si circa 140 de elicoptere si avioane de razboi au luat parte la ceremoniile-mamut.

Kremlinul a profitat de ocazie pentru a defila pe strazile Moscovei cu cele mai noi echipamente militare, printre care si un tanc de ultima generatie, cel mai bun fabricat vreodata in Rusia, toate sfidand Occidentul, care boicoteaza marele eveniment, pe fondul conflictului din Ucraina.

Desi cei mai multi dintre liderii europeni si ai SUA au refuzat invitatiile lu Vladimir Putin, la ceremoniile ...citeste mai departe despre "Parada-mamut de Ziua Victoriei la Moscova: Putin a criticat Occidentul, un tanc a luat foc" pe Ziare.com

#parada Moscova, #Ziua Victorie Rusia , #Stiri International