Zona euro a atras investitii directe de 18,5 mld euro in aprilie

Marti, 22 Iunie 2010, ora 16:28
764 citiri
Zona euro a atras investitii directe de 18,5 mld euro in aprilie

Zona euro a avut in aprilie un deficit de cont curent de 5,1 miliarde euro si a atras investitii directe si de portofoliu nete de 18,5 miliarde euro, dupa ce in martie inregistrase iesiri nete de 40,5 miliarde euro, potrivit datelor neajustate sezonier prezentate marti de Banca Centrala Europeana, precizeaza Mediafax.

Intrarile nete din investitiile de portofoliu, in valoare de aproape 30 miliarde euro, au depasit in aprilie iesirile nete din investitiile directe, de peste 11 miliarde euro, potrivit raportului.

Iesirile nete din investitiile directe, de 11,3 miliarde euro, au rezultat din iesirile nete ale altor forme de capital (majoritatea sub forma de credite intra-grup), de 15,1 miliarde euro. 

Aceste iesiri au fost partial compensate de intrarile nete de capital si venituri reinvestite (3,8 miliarde euro), potrivit BCE.

Intrarile nete din investitiile de portofoliu, de 29,9 miliarde euro, au provenit in cea mai mare parte din intrarile nete din instrumentele de creditare (38 miliarde euro), reflectand achizitiile nete de titluri de stat si de note de trezorerie de catre rezidentii din afara zonei euro.

Acestea au fost contrabalansate intr-o oarecare masura de iesirile nete de capital (8,1 miliarde euro).

BCE a precizat ca balanta de plati a zonei euro pe luna aprilie arata un deficit, ajustat la variatii sezoniere, de 5,1 miliarde euro, dupa ce in martie inregistrase un excedent de 1,5 miliarde euro.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#zona, #euro, #investitii , #Stiri International