Care state sunt "saritoare" la nevoile tarilor sarace

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 10:02
1297 citiri
Care state sunt "saritoare" la nevoile tarilor sarace

Desi statele dezvoltate se confrunta si ele cu o criza financiara de cativa ani, multe gasesc resurse pentru a ajuta tarile mai sarace, cu ajutoare umanitare sau prin facilitarea migratiei si investitii straine.

Recent, Centrul pentru Dezvoltare Globala a facut public indexul care masoara implicarea tarilor dezvoltate in proiecte umanitate, scrie Business Insider, citat de incont.ro.

Datele acestui centru au facut posibila realizarea unui top care ia in considerare valoarea totala a ajutorului oferit de tarile dezvoltate. Astfel, pe primele pozitii se afla tarile scandinave, iar Japonia si Coreea de Sud sunt tarile care ofera cel mai putin ajutor tarilor sarace.

Vezi care sunt primele 5 tari care ofera ajutor :

5.Finlanda - sprijina majoritar conservarea mediului prin reducerea emisiilor de carbon si ajuta tarile mai sarace sa adopte astfel de politici, insa nu permite imigrantilor sa patrunda in tara si sa aiba acces la locuri de munca.

4.Statele Unite ale Americii - reglementeaza comertul international, insa ofera putin ajutor international, mai ales in domeniul protectiei mediului.

3.Olanda - ofera ajutor international si se implica in proiecte majore de ajutor umanitar. Totusi, Olanda e foarte slab implicata in mecanismele de ajutor privind dezvoltarea tehnologica a tarilor aflate in dificultate.

2.Norvegia - se afla pe primul loc in ceea ce priveste investitiile, oferind taxe speciale si facilitati pentru firmele straine care doresc sa investeasca in tara.

1.Suedia - ofera 1,1% din PIB, cel mai mare procent la nivel mondial, pentru ajutorarea tarilor sarace. Punctul slab al Suediei este exportul de armament catre guverne nedemocratice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor international, #sprijin tari sarace, #Suedia PIB , #Suedia