Vezi secretul vanzarilor IKEA

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 10:01
1449 citiri
Vezi secretul vanzarilor IKEA

Retailerul Ikea are anual profit de miliarde de euro. Anul trecut, a incasat un profit de 2,61 de miliarde de euro, specialistii punand succesul magazinului suedez pe seama unor mici trucuri menite sa "pacaleasca" clientii.

Alan Penn, directorul Centrului pentru Realitatea Virtuala de la Universitatea din Londra, magazinele IKEA sunt contruite ca niste labirinte cu scopul de a tine clientii cat mai mult inauntru, informeaza Daily Mail, citat de Evz.

Printre trucurile amintite de specialisti si folosite de Ikea se numara faptul ca produsele de lux sunt afisate cu mai multa ostentatie pe timp de criza.

Produsele de lux vorbesc mai mult ca niciodata despre potenta financiara a celor care le afiseaza.

Copiii milionarilor de astazi cumpara produse de lux de parca nu a existat nicio criza, astfel ca profiturile retailerilor nu au de suferit. Ed Jay, vice-presedinte senior la American Express Business Insights, 36% dintre vanzarile marcilor de lux sunt datorate tinerei generatii.

Cel mai mare producator de mobila din lume a anuntat un profit de 2,5 miliarde de euro in 2009, reprezentand o crestere de 11,3 procente comparativ cu anul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ikea, #magazin vanzari, #vanzari ikea , #Suedia