Cresterea economica si somajul, prioritatile summitului G20 din septembrie

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 17:32
1378 citiri
Cresterea economica si somajul, prioritatile summitului G20 din septembrie

Cresterea economica si crearea de locuri de munca vor fi subiectele prioritare ale summitului care ii va reuni in septembrie, la Sankt Petersburg, pe liderii G20, potrivit celor convenite sambata la Moscova de ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale ai grupului.

"Aderam la luarea de actiuni hotarate pentru a reveni pe calea cresterii dinamice si crearii unui mare numar de locuri de munca", se arata in comunicatul final al reuniunii ministeriale a G20, desfasurata in capitala Rusiei, tara care detine presedintia in exercitiu a grupului ce reuneste sub aceeasi umbrela economiile cele mai dezvoltate si mai influente ale lumii, informeaza sambata EFE.

Ministrii au dezvaluit ca din summitul sefilor de stat de la Sankt Petersburg va rezulta un Plan de Actiune international menit sa consolideze o crestere globala echilibrata si robusta.

Participantii si-au conformat angajamentul de a mentine o politica a dobanzilor scazute in randul G20 si sa avanseze spre o politica monetara cu o interventie minima a guvernelor, astfel incat cotizatia devizelor sa fie reglementata de piata.

Obiectivul este de a evita ca unele tari sa faca interventii in politica monetara cu

scopul de a intari sau de a slabi monedele nationale in functie de conjunctura.

#summit G20 septembrie, #summit G20 Sankt Petersburg, #summit ministri finante G20, #crestere economica G20 , #summit G20