1,2 mld de dolari pentru securitate la summitul G20

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 11:57
1181 citiri
1,2 mld de dolari pentru securitate la summitul G20

Toronto va cheltui 1,2 miliarde de dolari pentru a asigura securitatea summitului G20 de saptamana viitoare, a anuntat miercuri seful biroului local pentru dezvoltare economica, turism si cultura. Summitul va avea loc in 26 si 27 iunie, potrivit RIA Novosti, informeaza Newsin.

"Estimarile mele, din ceea ce aud, sunt de peste un miliard, 1,2 miliarde de dolari pentru aspectele de securitate", a afirmat George Spezza.

Pregatirile pentru summit sunt in plina desfasurare, iar masurile de securitate au fost intensificate in intreg orasul, a adaugat el.

"Acum vedeti niste schimbari, niste bariere de beton si garduri instalate in jurul zonei rosii din jurul centrului de conferinta, cresterea numarului de camere de securitate, cresterea numarului de militari, probabil nu atat de mult saptamana aceasta, dar pe masura ce ne apropiem de summit, vor fi mai multe masuri de securitate cu siguranta", a spus oficialul.

Spezza a subliniat ca, in pregatirea summitului, autoritatile din Toronto au invatat din experientele summiturilor G20 precedente.

"Au fost invatate lectii din alte locuri unde au avut loc astfel de summituri - in ceea ce priveste unele demonstratii si proteste, dar si in termeni de masuri de securitate", a afirmat el, precizand ca, desi viata locuitorilor din Toronto a fost perturbata putin, ei sunt in general multumiti sa gazduiasca summitul.

"Este o ocazie pentru multi oameni din lume care nu au mai fost la Toronto sa vada orasul nostru si, speram, sa le placa aici", a explicat oficialul.

In pofida cheltuielilor mari, Spezza s-a declarat convins ca summitul se va dovedi avantajos din punct de vedere economic pentru oras.

"Este foarte important pentru oras - gazduirea acestui summit va aduce unele beneficii economice semnificative.

Cred ca peste 70 de delegatii vin la Toronto cu oportunitatea de a sta la hotelurile noastre, de a experimente cultura noastra, de a manca la restaurantele noastre.

Deci cred ca in total cele doua zile vor aduce beneficii semnificative si orasului", a afirmat el. 

#securitate, #summit, #g20, #toronto , #Summit