Aparare de urgenta impotriva dronelor, la summit-ul NATO din Polonia

Marti, 05 Iulie 2016, ora 18:26
3426 citiri
Aparare de urgenta impotriva dronelor, la summit-ul NATO din Polonia
Foto: Youtube

Polonia se teme ca summit-ul NATO pe care il gazduieste ar putea fi spionat sau chiar atacat cu drone de mici dimensiuni, asa ca a luat de urgenta masuri pentru contracararea acestor amenintari. Aceleasi ingrijorari au fost exprimate si in legatura cu vizita Papei in Polonia.

Polonezii au organizat de urgenta o licitatie pentru achizitionarea unor sisteme de combatere a dronelor de dimensiuni medii si mici, informeaza Defense News.

Inspectoratul pentru Armament din cadrul ministerului Apararii din Polonia a justificat achizitia echipamentelor de securitate atat prin organizarea evenimentului care reuneste liderii celor 28 de tari membre NATO, cat si prin cea a riscurilor de securitate generate de vizita Papei Francisc la finalul acestei luni.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost 28 iunie, iar selectia si desemnarea unui castigator a fost facuta doar in doua zile, sustin reprezentantii ministerului Apararii de la Varsovia.

Caietul de sarcini continand specificatiile tehnice ale aparaturii de securitate dorite de oficialii polonezi a fost secretizat, reprezentantii guvernului de la Varsovia motivand ca nu doresc ca acestea sa incapa pe mainile adversarilor Aliantei Nord-Atlantice.

Fortele de securitate din Polonia sunt ingrijorate de faptul ca potentialii atacatori sau spioni ar putea utiliza drone de dimensiuni mici sau medii pentru a patrunde in perimetrul in care se vor desfasura cele mai importante actiuni din cadrul celor doua evenimente.

#summit NATO Varsovia, #masuri de securitate, #atacuri minidrone , #Summit