Cameron nu e de acord nici cu un tratat care sa excluda Anglia

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 08:30
2078 citiri
Cameron nu e de acord nici cu un tratat care sa excluda Anglia

Premierul Marii Britanii, David Cameron, ameninta ca s-ar putea opune si tratatului destinat celor 23 de state ale UE, pe motiv ca institutiile UE reprezinta toate cele 27 de state membre, de aceea nu poate fi creat un tratat doar pentru 23 dintre ele.

Cameron a mai adaugat ca decizia de a adera la noul tratat nu era in interesul Marii Britanii deoarece nu a putut obtine garantii speciale pentru centrul financiar al tarii.

Premierul britanic spune ca in cadrul discutiilor au existat dezacorduri puternice intre statele mebre UE, insa a subliniat faptul ca Europa trebuie sa "lucreze" mai mult la competitivitate.

"Decizia a fost una grea, insa a fost cea mai buna. Ma bucur ca Marea Britanie nu se afla in euro si nu va adera niciodata la zona euro", a mai adaugat acesta.

Cele 17 state membre ale zonei euro, impreuna cu alti sase membri UE, au convenit sa semneze un nou tratat care sa le permita sa introduca reguli fiscale mai stricte. Cele 23 de tari intentioneaza sa se bazeze pe Comisia Europeana si Curtea Europeana de Justitie pentru aplicarea noilor norme.

Marea Britanie, Suedia, Cehia si Ungaria au decis ca nu doresc sa semneze modificarea tratatului initial.

#David Cameron Summit UE, #David Cameron Marea Britanie, #David Cameron opune tratat, #David Cameron Anglia , #Summit