Obama vede in aprecierea dolarului un risc pentru economie? Reactia Casei Albe

Luni, 08 Iunie 2015, ora 12:27
2867 citiri
Obama vede in aprecierea dolarului un risc pentru economie? Reactia Casei Albe
Foto: Whitehouse.gov

Casa Alba a reactionat prompt, dupa ce in presa internationala a aparut informatia conform careia presedintele american le-ar fi spus liderilor de stat prezenti la summit-ul G7 ca aprecierea dolarului devine o problema pentru economie.

Intr-un comunicat de presa, oficialii de la Washington anunta ca, de fapt, liderul american le-a cerut omologilor sai sa recurga la diverse politici monetare pentru a stimula cresterea economica, anunta Bloomberg.

"Presedintele nu a afirmat ca un dolar prea puternic reprezinta o problema. A sustinut doar ceea ce a spus in repetate randuri: cererea globala este in continuare redusa, iar tarile G7 ar trebui sa recurga la diverse politici pentru a stimula cresterea economica.

Printre acestea se numara politicile fiscale, reformele structurale si politicile monetare", se arata in comunicat.

In cadrul discutiilor de luni, dimineata, unul dintre oficialii francezi a atras atentia ca riscurile geopolitice, inclusiv criza din Grecia, sunt in masura sa creeze volatilitate in piata, afectand cursurile valutare si evolutia monedelor.

Obama ar fi replicat spunand ca si apreciarea dolarului reprezinta un astfel de risc, conform unei surse ramase sub anonimat.

Dolarul a oscilat usor fata de euro in cursul acestei dimineti, incepand ziua pe un trend pozitiv si coborand apoi pana la 0,2% pana la 1,1140 dolari/euro.

#curs euro dolar, #Barrack Obama summit G7, #efecte apreciere dolar , #Summit