Reforma sectorului financiar trebuie sa continue cu bancile de importanta sistemica

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 00:18
1131 citiri
Reforma sectorului financiar trebuie sa continue cu bancile de importanta sistemica

Reforma sectorului financiar nu s-a incheiat si trebuie sa atace problema bancilor de importanta sistemica, a anuntat, luni, presedintele Comitetului de Stabilitate Financiara, Mario Draghi, potrivit Mediafax.

"Nu s-a incheiat. Trebuie acum sa trecem la a doua etapa care este foarte, foarte importanta", a declarat Draghi la o conferinta de presa sustinuta la Banca Reglementelor Internationale (BRI).

A doua etapa de reforma consta intr-o serie de masuri ca reactie la riscurile pentru intregul sistemul financiar implicate de eventualele falimente ale unor banci mari.

Draghi, guvernator al Bancii Italiei, considera ca bancile mari trebuie sa fie capabile sa absoarba pierderi mai mari decat cele prevazute in normele aprobate duminica de Comitetul de Supraveghere Bancara in acordul Basel III.

Potrivit acordului, bancile trebuie sa tripleze, pana in 2015, rezervele de capital de calitate superioara, pana la o rata de adecvare de 7%.

"Trebuie sa imbunatatin capacitatea de a rezolva eventualele probleme ale acestor banci fara sa bulversam pietele si fara sa recurgem la banii contribuabililor", a subliniat Draghi.

Seful Comitetului de Stabilitatea Financiara va prezenta recomandarile sale la un summit G20 care va avea loc in noiembrie la Seoul, cu accent pe o supraveghere mai buna a institutiilor de importanta sistemica. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reforma, #sector, #financiar, #banci , #Summit