Summitul G20 nu va pune capat recesiunii

Luni, 23 Martie 2009, ora 09:18
1615 citiri
Summitul G20 nu va pune capat recesiunii

Secretarul de stat britanic pentru afaceri externe, Mark Malloch Brown, a recunoscut ca summitul G20 care se va tine la inceputul lui aprilie la Londra nu va pune capat recesiunii, intr-un efort, parca, de a tempera asteptarile de la aceasta reuniune a grupului informal, relateaza AFP. 

cest summit al tarilor emergente si in dezvoltare "nu va reprezenta poate momentul in care statele vor anunta un plan nou de relansare", a declarat Brown, pe canalul de televiziune BBC, in conditiile in care liderii europeni au respins joi apelurile in favoarea unei mai mari contributii la relansarea bugetara mondiala.

"Suntem in mijlocul unui fenomen vertiginos de distrugere a bogatiei mondiale care nu se va opri in 2 aprilie. Miscarea de scadere se va perpetua mult mai departe", a estimat responsabilul britanic pentru Africa, Asia si Natiunile Unite.

In ceea ce priveste remediile ce trebuie aduse crizei, "au fost facute multe lucruri, iar multe dintre cele facute reprezinta conexiuni, dar 2 aprilie nu va fi, poate, momentul in care tarile vor gasi oportun sa adauge ceva sumei mondiale", a observat oficialul britanic.

"Va exista un anunt cu privire la finantele mondiale, dar acesta nu se va referi probabil la un efort national al marilor economii, pentru ca suntem deja la jumatatea drumului in aceasta directie", a observat Malloch Brown.

Oficialul britanic a estimat ca tarile membre ale grupului informal G20 sunt suficient de aproape de un acord cu privire la masurile ce trebuie luate la cateva zile de summit.

G20 va reuni sefii de stat si de guvern ai principalelor economii industrializate si emergente. 

#recesiune, # plan relansare, # economii, # sua, # g20 , #Summit