Van Rompuy: UE a ajuns la un acord pentru crearea unui brevet european

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 16:15
1638 citiri
Van Rompuy: UE a ajuns la un acord pentru crearea unui brevet european

Uniunea Europeana a ajuns vineri la un acord care permite crearea unui brevet unic european, a anuntat presedintele UE, Herman Van Rompuy, pe contul sau de Twitter, potrivit AFP.

"Am ajuns la un acord final asupra brevetului european", a precizat Van Rompuy.

UE incearca de cateva decenii sa puna la punct un sistem de brevet care sa protejeze o singura data o inventie in toate statele membre, insa discutiile s-au blocat asupra orasului care ar trebui sa gazduiasca o jurisdictie unificata, competenta pentru a se pronunta asupra litigiilor la scara europeana.

Londra, Paris si Munchen au fost in carti pentru a gazdui aceasta jurisdictie, insa niciuna din cele trei tari unde se afla respectivele orase nu este dispusa sa renunte la candidatura.

In cele din urma, sediul acestei jurisdictii si biroul presedintelui sau vor fi la Paris, in timp ce administratia va fi la Munchen. Cazurile vor fi distribuite intre cele trei orase in functie de specialitati: chimia si farmacia vor fi astfel la Londra, in timp ce textilele si electricitatea vor fi la Paris, iar ingineria sau mecanica la Munchen, a precizat pentru AFP un diplomat european.

#brevet european Rompuy, #Rompuy summit UE, #acord brevet european , #Summit